×

Hulp op afstand

1Windows? Klik hier!
2Apple? Klik hier!

Hebt u een probleem? Onze support afdeling staat voor u klaar. Ook horen we graag uw mening over onze diensten!

Openingstijden:

Ma 8:30 - 17:00
Di 8:30 - 17:00
Wo 8:30 - 17:00
Do 8:30 - 17:00
Vr 8:30 - 17:00

Multifactorauthenticatie

Verificatie in twee stappen

Waar we voorheen gewend waren om met simpelweg een gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot een e-mailaccount of een account voor een webapplicatie, is dat tegenwoordig niet veilig genoeg meer. AKSI Automatisering biedt daarom diverse diensten aan waarmee je de personen die willen inloggen kunt verifiëren.

Token-authenticatie

Token Authenticatie met behulp van een Hardware token is de eerste vorm van multifactorautheniciatie die AKSI levert. Hardware in het formaat van een sleutelhanger. De benodigde sleutel wordt op unieke wijze gegenereerd en verschijnt in het venster van de Hardware token. Met dit bezit in combinatie met de kennis van je inlognaam en wachtwoord wordt de toegang verschaft tot het systeem. Klik hier en lees meer!

 • Je krijgt een hardware token en hebt geen mobiele telefoon nodig
 • Een hardware token is overdraagbaar
 • Deze dienst wordt bijvoorbeeld ingezet voor thuiswerken
 • Een token genereert een unieke code, net zoals het inlogapparaat van je bank

SMS-authenticatie

SMS Authenticatie is het versturen van eenmalige inlogcodes per SMS. Wanneer een gebruiker zijn of haar gebruikersnaam invoert, zal er een tekstbericht verstuurd worden naar het telefoonnummer dat aan de gebruikersnaam is gekoppeld. Op die manier wordt de toegang tot bijvoorbeeld een firewall of een webapplicatie tweeledig uitgevoerd.

 • De SMS-code is beperkt geldig om misbruik te voorkomen
 • Deze dienst wordt ingezet voor bijvoorbeeld thuiswerken
 • SMS authenticatie maakt geen gebruik van het internet
 • Elke gebruiker heeft een telefoon nodig

Duo Mobile

Duo Mobile toont veel overeenkomsten met de andere twee authenticatiediensten. Het voordeel van Duo Mobile is dat het gemakkelijk te integreren is in Windows-systemen, bijvoorbeeld Microsoft Active Directory. Het maakt het voor beheerders eenvoudig om bijvoorbeeld toegang tot Windows-serveromgevingen te voorzien van tweefactorauthenticatie.

 • Eenvoudige integratie met andere software
 • Mobiele telefoon vereist
 • Makkelijk te beheren

Tweefactorauthenticatie, wat is het nou precies?

Bij online werkplek oplossingen is de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord alleen, onvoldoende om de identiteit van een gebruiker vast te stellen. Deze vorm van authenticatie leunt enkel en alleen op ‘kennis’. Kennis van gebruikersnaam en kennis van wachtwoord. Heb je kennis van beide, dan is je toegang tot het systeem verschaft.

 

 

Om een hogere beveiligingsgraad binnen de IT te behalen voegen we de factor ‘bezit’ toe. Dat houdt concreet in dat, naast kennis van een gebruikersnaam en wachtwoord, ook het bezit van een sleutel nodig is om toegang tot het systeem te krijgen. Die sleutel is de tweede factor in multifactorauthenticatie. AKSI automatisering kan deze sleutel in 3 verschillende vormen leveren.

AKSI Automatisering, werkplekautomatisering sinds 1997
TOP