×

Hulp op afstand

1Windows? Klik hier!
2Apple? Klik hier!

Hebt u een probleem? Onze support afdeling staat voor u klaar. Ook horen we graag uw mening over onze diensten!

Openingstijden:

Ma 8:30 - 17:00
Di 8:30 - 17:00
Wo 8:30 - 17:00
Do 8:30 - 17:00
Vr 8:30 - 17:00

Meebewegen met de actualiteit

Theater brengt meerdere kunstvormen bij elkaar; dans, muziek, toneel, decor en meer. Wil je actuele 3D kunst ervaren in 4K, dan heb je genoeg aan een kaartje van een voorstelling van het Noord Nederlands Toneel of het dansgezelschap van Guy & Roni. Daar heb je geen televisie meer voor nodig.

Onlangs kwam het Noord Nederlands Toneel bij AKSI Automatisering aan boord. Wij vroegen Maarten Otten, onze contactpersoon bij het NNT, naar zijn ervaringen met AKSI Automatisering. Zelf ooit begonnen als vrijwilliger bij het universiteitstheater tijdens zijn studie psychologie, verder gegaan als freelance theater technicus en nu als productieleider bij het NNT, het mag duidelijk zijn dat Maarten een multidisciplinaire duizendpoot is. Eén met affiniteit voor IT.

Foto door Reyer Boxem

ICT en theater, wat heeft dat met elkaar te maken?

Werken bij het NNT is geen kantoorbaan. Elke kunstvorm heeft zijn eigen manier van werken. Eenmaal op tour is het team constant in beweging. Daarbij moet het marketingteam snel kunnen reageren op de actualiteit. Daar hoort een continue toegang tot het digitale archief met beeldmateriaal bij.

Van de ICT-voorzieningen wordt daarom flexibiliteit en bereikbaarheid vereist. De trouwe oude Linux server kon het niet meer bijbenen en AKSI Automatisering is daarom gevraagd naar een nieuwe eigentijdse oplossing. Dat is na een goede inventarisatie van de informatiebehoefte uiteindelijk Data Anywhere geworden in combinatie met een nieuw WiFi netwerk van Ruckus.

Wat?

Data Anywhere

Data Anywhere is een beveiligde vorm van cloud-opslag, gebaseerd op Citrix Sharefile, die de gebruikers in staat stelt om altijd en overal bij hun data te kunnen. Bestanden kunnen worden gedeeld, gesynchroniseerd en bewerkt vanaf verschillende apparaten, of je nu op een Windows pc, een iMac, Android tablet of smartphone werkt. Belangrijk is een goede verbinding tot het internet.

Hoe bevalt de nieuwe oplossing?

Het nieuwe WiFi netwerk is een verademing ten opzichte van het vorige. Het samenwerken met collega’s via Data Anywhere is erg verbeterd. Alle gegevens worden centraal opgeslagen zodat iedereen er bij kan.  Medewerkers slaan daardoor nu veel minder lokaal op op hun pc en de centrale data is bovendien volledig automatisch gebackupped. De dienst is goed en snel bereikbaar, ook via de app op je telefoon. De implementatie van deze oplossingen ging daarnaast ook vloeiend.

Waar kunnen wij onze dienstverlening verbeteren?

“Over het algemeen zijn we erg tevreden. Er zijn wel een paar aanvullende wensen die het geheel zouden perfectioneren. Dit zijn met name applicatie gerelateerde verbeteringen. We denken dat we Data Anywhere breder kunnen inzetten als we de workflows, die het pakket biedt, optimaler kunnen gebruiken. Daarnaast willen we graag dat als iemand een document opent dat hij of zij meteen ziet wie er nog meer in het document werkt. Ook zouden wij graag actief geïnformeerd willen worden over aankomende updates.”

Kan ICT op een ander gebied nog iets voor jullie betekenen?

Op dit moment hebben wij geen ICT vraagstukken meer. Leuk om te noemen is dat er toevallig een voorstelling komt in 2019 met een ICT-gerelateerd thema; Brave New World 2.0.

Het gaat over de wereld die door technologische ontwikkelingen (Denk aan Internet of Things) razendsnel veranderd. Een wereld die worstelt met vastgeroeste gedachtepatronen en de ontwikkelingen niet meer kan bijhouden. Deze voorstelling van het NNT en Club Guy & Roni gaat 9 maart in première.

 

Zo blijkt dat men ook in de theaterwereld gebaad kan zijn bij innovatieve ict-oplossingen. Wij gaan bij AKSI in ieder geval ons best doen om aan de wensen van NNT tegemoet te komen. Maarten, bedankt voor je tijd!

TOP