×

Hulp op afstand

1Windows? Klik hier!
2Apple? Klik hier!

Hebt u een probleem? Onze support afdeling staat voor u klaar. Ook horen we graag uw mening over onze diensten!

Openingstijden:

Ma 8:30 - 17:00
Di 8:30 - 17:00
Wo 8:30 - 17:00
Do 8:30 - 17:00
Vr 8:30 - 17:00

SRC

Laat je meer zien!

Wie zijn SRC Reizen?

Ruim 30 jaar stelt SRC reizen samen naar diverse reisbestemmingen; van Moskou naar Peking, van Londen naar Johannesburg. Het is een brede organisatie met het kantoor in Groningen, maar die de reizen verkoopt via meerdere reisbureaus verspreid over Nederland. Bent u op zoek naar een all-inclusive vakantie in Turkije, dan hebt u SRC niet nodig. Maar bent u geinteresseerd in cultuur, eten, taal en architectuur? Wilt u meer weten over uw bestemming en meer zien dan het strand alleen? Dan is SRC de perfecte partner voor cultuurvakanties en individuele reizen. Zoals Mireille Kenter, Marketing en ICT manager van SRC, zo mooi verwoordt; er gaat een wereld voor u open.

Mireille werkt al 15 jaar bij SRC Reizen en is altijd het vaste aanspreekpunt geweest voor AKSI Automatisering. Als Marketing Manager speelt zij een beslissende rol als het gaat om de website, het CRM systeem en het reserveringssysteem. Gezien haar kennis is haar gevraagd ook het ICT deel te begeleiden. Dit doet ze met veel enthousiasme.

De WebPlek oplossing is ideaal: simpelweg het overal kunnen werken levert heel veel voordelen op!

Mireille Kenter - Marketing en ICT Manager, SRC Reizen

Automatisering bij SRC

Een reis boeken kan via het reisbureau, via de telefoon of via de website. Goede kantoor automatisering is dus noodzakelijk. Daarnaast wordt de techniek ook gebruikt voor de aankleding van de reisbureaus, denk maar aan beeldschermen met de laatste aanbiedingen.
Juist tegenwoordig is het belangrijk dat een reisorganisatie met de tijd mee gaat. Mireille Kenter weet waarom. Ook de hoofddoelgroep (50+ en 60+) wordt flexibeler en verwacht steeds meer service.
Het faillissement van moederbedrijf Oad Reizen en de doorstart van SRC als zelfstandig bedrijf zorgde hierin voor nieuwe mogelijkheden. SRC koos voor een WebPlek oplossing, waar ze tot op heden nog erg tevreden over zijn. Simpelweg het overal kunnen werken levert heel veel voordelen op.

AKSI en SRC

In oktober 2013 ging SRC Reizen na het faillissement van Oad Reizen als zelfstandige Groningse reisorganisatie verder. Hoewel beide organisaties aparte websites en promotiemateriaal hanteerden, was de IT achter deze organisaties centraal geregeld door een intern ICT team. Hier kwam AKSI Automatisering om de hoek kijken. De afsplitsing moest binnen 4 maanden geregeld zijn, dus veel tijd was er niet. Eerst moest er geregeld worden dat SRC kon blijven functioneren binnen het Oad systeem totdat men op het nieuwe systeem over kon. De systemen van Oad en SRC waren zo in elkaar verweven dat een verhuizing door middel van stekker uit en stekker er weer in, niet mogelijk was. Één voor één werden alle SRC onderdelen daarom overgezet op het nieuwe systeem; WebPlek. Voorheen maakte men gebruik van een Citrix omgeving. Mireille in combinatie met Adwim, Ronald en Niek vormden een goed team. De verhuizing verliep praktisch vlekkeloos en werd voor de deadline gehaald.

De migratie beschreven

De automatisering van Oad en SRC werd centraal in Holten geregeld. Er werd aan AKSI Automatisering gevraagd om de door SRC gebruikte data, systemen en randapparatuur te identificeren en deze los te weken van de centrale systemen van Oad. De door SRC gebruikte dataverbinding met Oad zou worden opgeheven. Het was dus zaak om snel te handelen en SRC over te zetten op een tijdelijke standalone omgeving.

Door het lopende faillissement van Oad was er een extra uitdaging. Veel technisch ICT personeel met kennis van de IT omgeving waren inmiddels vertrokken of ontslagen. Dit bracht veel extra uitzoekwerk met zich mee, wat nodig was om de verschillende onderdelen van SRC te identificeren, te benaderen en te migreren. De uitgangspositie van het project was hoofdzakelijk om de benodigde hardware en data op tijd operationeel te hebben in Groningen. Uiteraard zonder dat de bedrijfsvoering van SRC of Oad hier hinder van zou ondervinden.

Er werd een projectgroep samengesteld. Deze schreef een plan van aanpak met daarin een praktisch stappenplan. De samenwerking tussen SRC, ADIX (hosting partner) en AKSI Automatisering verliep uitstekend. Door de korte lijnen kon er effectief gecommuniceerd worden en bleef de klant en de strakke planning centraal staan.

Na de verhuizing en de ontkoppeling van Oad konden we ons focussen op de laatste stap; het inrichten van de WebPlek omgeving. De nu lokaal beschikbare data en programmatuur is in die fase verhuisd naar de lokale serveroplossing van AKSI Automatisering. De migratie van het oude Oad systeem naar WebPlek werd succesvol uitgevoerd.

Bij dit traject hebben we bestaande hardware zoveel mogelijk opnieuw ingezet. Zo werden bestaande werkstations met een usb stick uitgerust, zodat deze zich als thin clients gingen gedragen. Een groot voordeel hierbij is dat de werkstations niet opnieuw geïnstalleerd hoefden te worden. De oude configuratie en data bleven op deze manier op het werkstation beschikbaar. Mocht er dus nog cruciale data op het werkstation achtergebleven zijn, dan was dat nog beschikbaar.

"De laatste fase van de migratie werd in een lang weekend afgerond. Na twee dagen begeleiding op locatie kijken we terug op een mooi en geslaagd project."

- Ronald Willemse, technisch directeur

TOP