Gepubliceerd door:

Marijke Koster

WebPlek stage afgerond!

Onze collega Tim Messchendorp, van de supportafdeling, is naast zijn werk ook bezig met een HBO studie. Onlangs heeft hij daarom zijn stage bij AKSI gedaan en heeft deze afgerond met een dikke voldoende! 😀 #stage#ict

Hij heeft daarover het volgende te zeggen;

“Van januari tot juni 2023 heb ik me intensief verdiept in de IT-beveiliging van de dienst ‘WebPlek’. In een tijd waarin juiste beveiliging het succes van een bedrijf kan maken of breken, kreeg ik de taak om de volledige standaardomgeving van deze dienst te evalueren en te testen op mogelijke zwakke punten.

Tijdens deze uitdagende periode heb ik verschillende fasen van het project doorlopen. Ik heb mij beziggehouden met het opzetten en configureren van de testomgeving, raadplegen van documentatie en het uitvoeren van grondige veiligheidscontroles. Deze ervaring heeft me een diepgaand inzicht gegeven in de technische aspecten van ‘WebPlek’, evenals bredere kwesties in IT-beveiliging.

Een hoogtepunt van mijn stage was de kans om een substantiële bijdrage te leveren aan het bedrijf na een onverwachte personeelsverandering. Toen de taak om een volledige ‘WebPlek’ omgeving te realiseren plotseling op mijn schouders viel, zag ik dit niet als een obstakel, maar als een kans om te leren en te groeien. Ik kreeg de verantwoordelijkheid om ontbrekende documentatie te creëren en om te bouwen aan een nieuwe, verbeterde omgeving die kan dienen als een toekomstige testomgeving.

Het resultaat van dit grondige onderzoek en harde werk is samengevat in een gedetailleerd adviesrapport voor het management van AKSI Automatisering. Het rapport bevat aanbevelingen om de beveiligingsstandaarden te verbeteren en biedt concrete stappen om de beveiliging van ‘WebPlekV3’ verder te optimaliseren.

Deze ervaring was een ongelooflijke kans om mijn technische vaardigheden te ontwikkelen en een dieper inzicht te krijgen in IT-beveiliging. Ik ben dankbaar voor de kansen en uitdagingen die AKSI Automatisering me heeft geboden, en ik kijk ernaar uit om de vaardigheden en kennis die ik heb opgedaan, toe te passen in mijn toekomstige carrière.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Overig nieuws

Wouter, 12,5 jaar in dienst!

We zijn trots en blij omdat we wederom een 12,5 jarig werkjubileum vieren! Beste Wouter, we willen je van harte bedanken voor

Digitaal weerbaar met AKSI

Het was even stil bij AKSI, maar achter de schermen werd (en wordt) er hard gewerkt aan de optimalisatie van onze dienstverlening.

Support

Windows

Met dit programma kunnen wij uw Windows computer op afstand bedienen.

Mac

Met dit programma kunnen wij uw Apple computer op afstand bedienen.

U kunt ons ook bellen of e-mailen. Bel 050 – 549 00 64 of e-mail naar support@aksi.nl.

Cookies zijn uitgeschakeld. Om de site optimaal te kunnen gebruiken, adviseren wij deze aan te zetten. Klik voor meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten