×

Hulp op afstand

1Windows? Klik hier!
2Apple? Klik hier!

Hebt u een probleem? Onze support afdeling staat voor u klaar. Ook horen we graag uw mening over onze diensten!

Openingstijden:

Ma 8:30 - 17:00
Di 8:30 - 17:00
Wo 8:30 - 17:00
Do 8:30 - 17:00
Vr 8:30 - 17:00

Nieuws

Verhuisbericht: Zeewinde wordt Meerweg

De afgelopen tijd heeft u al vaker kunnen lezen over het feit dat wij binnenkort gaan verhuizen. Nu is het dan eindelijk zover!

Ons nieuwe adres is de Meerweg 139 in Haren. We zitten langs de A28 dus zijn binnen een minuut op weg om u te blijven ondersteunen bij uw ICT-behoeften.

AKSI groeit en een nieuw, eigen, pand geeft ons de mogelijkheid om meer personeel aan te trekken. Door hen een frisse, dynamische werkplek aan te bieden. Ook is het pand qua infrastructuur zeer goed geoutilleerd waardoor we er in de toekomst ook DataHotel faciliteiten vanuit kunnen aanbieden.

Hoewel de verhuizing een flinke impact op ons heeft, zal u er zo min mogelijk van gaan merken. Zo zal ons telefoonnummer hetzelfde blijven en krijgt u nog dezelfde mensen aan de lijn. De ICT-dienstverlening worden vanuit DataHotel’s aangeboden dus u zal ook geen hinder ondervinden bij uw eigen werkzaamheden. Met twee verhuismomenten zorgen wij ervoor dat we ook tijdens de verhuizing bereikbaar blijven. Hoe minder veranderingen u merkt, hoe beter.

Het nieuwe pand geeft ons de mogelijkheid om onszelf te blijven ontwikkelen, zonder onze AKSI-cultuur achter te laten.

Er is eigen parkeergelegenheid in overvloed, dus wij hopen u binnenkort te verwelkomen in ons nieuwe pand!

PraktijkNSA aan het woord

PraktijkNSA is een van de weinige fysiotherapiepraktijken die zich bezig houdt met een specifiek gebied van het lichaam. Namelijk de nek, de schouders en de armen. Met vijf fysiotherapeuten en patiënten vanuit heel het land. Naast het feit dat PraktijkNSA zich onderscheid door extra specifieke fysiotherapie te leveren, doen zij dit altijd met een oogpunt op wetenschap. Wij spraken met Carel Bron, die onder andere ICT in zijn portefeuille heeft binnen de praktijk.

 

 


Heeft u in het dagelijks werk veel te maken met ICT?

Jazeker, waar we in de jaren negentig de eerste computer op ons kantoor hadden hebben we er nu allemaal één en zouden we niet kunnen werken zonder. Al helemaal met de komst van het Elektronisch Patiënten Dossier. Waar je vroeger nog een papieren dossier erbij pakte als er een patiënt binnenkwam, moet nu het systeem het nu altijd doen. Dat maakt je afhankelijk, maar met de komst van thuiswerken geeft dit ook flexibiliteit.

Lees hier het hele interview

Wat heeft AKSI aan WannaCry gedaan?

Vorige maand werd geschokt gereageerd op de melding dat het WannaCry-virus wist door te dringen tot een groot aantal computers en netwerken. Hoewel Nederland vooral gespaard bleef van deze dreiging, zien we nog steeds een toenemend aantal gevallen van ransomware, waar ook WannaCry onder valt. Ransomware houdt je computer gegijzeld, en zorgt er voor dat je vrijwel niks meer kan met je PC. Het bijzondere van WannaCry is dat het hele bedrijfsnetwerken kon platleggen i.p.v. alleen enkele Computers.

Ransomware vraagt om een betaling (meestal in BitCoin) om weer toegang te krijgen tot je gegevens. Het betalen van het bedrag helpt meestal niets, dus doe dit vooral niet.

AKSI heeft alle systemen, waar nodig, gepatched bij klanten die een onderhoudscontract bij ons hebben. Ook hebben wij verhoogde dijkbewaking ingesteld. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Wij doen bij AKSI ons best om het netwerk up to date te houden en u te waarschuwen over de gevaren van diverse software. Zo berichten wij al eerder over het gevaar van macro’s in bijlagen. Zorg er thuis voor dat uw systeem altijd is voorzien van de nieuwste software updates (ook al weten we dat het vervelend kan zijn dar er zo vaak wordt geüpdatet).

UPDATE:

Op 27 juni vond een tweede massale aanval plaats van een nieuwe variant Ransomware. Ook nu gaan wij alle systemen na en updaten wij die waar nodig.

 

Vakantiegroet 2017

De zomervakantietijd breekt weer aan! Alweer een ‘schooljaar’ om, wat gaat de tijd toch snel!

Ik ga met mijn gezin dit jaar wederom met de camper rondtoeren in een land waar de zon schijnt. We bespreken niets zodat we maximale flexibiliteit hebben. Vorig jaar hebben we een “provincietoer” door Nederland gemaakt, waarbij we onze 2 kinderen van (toen) 9 en 11 hebben laten zien waar we zijn opgegroeid, op school en gestudeerd hebben en op kamers hebben gewoond. De kids geloofden het allemaal wel, maar het was met name voor pa en ma leuk om 25 jaar na dato nog eens te zien hoe alles uit het verleden erbij staat. Heel bijzonder om te zien dat de ene keer ook dáár alles is vernieuwd en de volgende keer alles bij het oude is gebleven. We kwamen bij de basisschool van mijn vrouw (in Brabant) nét op tijd, want 2 weken later zou alles worden gesloopt!

Ook voor AKSI Automatisering gaat de huidige huisvesting deze zomervakantie tot het verleden behoren. We gaan een spannende periode tegemoet omdat we kantoor Groningen in/direct ná de vakantieperiode gaan verhuizen naar onze nieuwe kantoorlocatie aan de Meerweg 139 in Haren.

Alle voorbereidingen zijn in volle gang en het wordt spannend of het pand op tijd klaar is voor de verhuizing. Onze levensader (snelle glasvezelverbinding) is per 1 juni opgeleverd, dus dáár zal het niet aan liggen. Het pand is van voormalig Rijkswaterstaat en we hebben ons laten vertellen dat vanuit deze locatie alle stoplichten van de gehele provincie werden aangestuurd. Dit maakt dat er “rekencentrum-achtige” voorzieningen zijn getroffen (kavel volledig omheind, noodstroom voorziening inclusief aggregaat voor volledige pand, etc.), waar we in de toekomst ons voordeel mee zullen doen.

Naast de verhuizing zijn we ook druk bezig om onze ISO certificering rond te krijgen. Dit jaar willen we graag ISO 27001 gecertificeerd zijn en zoals het er nu uit ziet “dreigt” dat te gaan lukken. Voor u nóg meer zekerheid dat u voor een partner heeft gekozen die professioneel werkt, volgens vastgelegde procedures en ook databeveiliging en security hoog in het vaandel heeft staan.

Natuurlijk blijft onze organisatie ook in de vakantieperiode voor u klaar staan. Wij gaan dus niet dicht en blijven bereikbaar via de bij u bekende communicatie kanalen.

Rest mij nog u een hele fijne vakantie met mooi weer, veel vertier en een veilige en behouden thuiskomst toe te wensen.

Adwim Kalfsterman

Pas op! Macrogevaar

In de software van Microsoft Office is het mogelijk om bepaalde handelingen te automatiseren in zogenaamde macro’s.

Deze macro’s worden de laatste tijd veelvuldig gebruikt voor virussen en spyware. Zo is ook bij AKSI recent geconstateerd dat er veel spamberichten in de omloop zijn waarin kwaadaardige software verstopt zit in bijlagen, meestal in de vorm van Word-bestanden (doc/docx) of Excel-bestanden (xls/xlsx). Afzenders kunnen phishing-adressen zijn zoals scanners, je collega en soms zelfs jijzelf. In het onderwerp staat dan bijvoorbeeld “A Scan From Xerox WorkCenter”. Als je geen Xerox-apparatuur in huis hebt kun je je voorstellen dat het geen zuivere koffie is.

 

Om die reden hebben wij onlangs de regels van de AKSI spamfilter aangescherpt. Dit houdt in dat e-mails die als bijlage een Office-document bevatten die is voorzien van macro’s, standaard worden geweigerd. Helaas is een melding richting verzender en/of ontvanger technisch niet mogelijk. Dit kan lastig zijn wanneer je even snel wat Office-documenten wilt uitwisselen waarin macro’s ingeschakeld staan. Je kunt dit oplossen door de macro’s uit te schakelen via Bestand -> Opties -> Vertrouwenscentrum -> Instellingen voor Vertrouwenscentrum -> Instellingen voor macro’s – > Alle macro’s uitschakelen. Als je het document vervolgens opslaat worden de macro’s ‘dichtgezet’ en de e-mails gewoon doorgelaten. In de gevallen dat het gaat om Office-documenten waarin macro’s juist noodzakelijk zijn, zal de uitwisseling hiervan via een alternatieve route moeten lopen, zij het via een ander e-mailadres of een bestandsuitwisselingsdienst.

Dit is Jorick!

Ik ben Jorick Benjamins, 19 jaar oud. Ik loop de komende 3 maand stage bij AKSI Automatisering. momenteel verblijf ik op een kamer in Groningen. Geboren in Lochem, en woonachtig in Vorden (Gelderland).

Tijdens mijn stage zal ik mij bezig houden met het maken van een self-service portal voor het aanmaken van servers en het AKSI-team ondersteunen met de standaardwerkzaamheden. Ik doe de opleiding Systeembeheerder Niveau 4 aan het Graafschap College die ik na mijn stage af ga ronden. Hierna wil ik nog HBO ICT gaan doen in Deventer.

 

Ik hoop dat ik mijn ICT kennis kan delen met AKSI Automatisering en er veel nieuwe dingen bij kan leren en ervaring op kan doen in het bedrijfsleven!

KPN heeft aangekondigd te gaan stoppen met de ondersteuning van diverse PSTN- en ISDN-diensten. Dit is het ideale moment om over te stappen op IP-diensten, zoals VoIP!

De ISDN-aansluitingen worden nu met name gebruikt voor traditionele telefonie, alarm- en pindiensten.

 

 

 

 

De diverse voordelen van IP-diensten zijn:

Totaalcommunicatie: hosted telefonie & mobiel
o     Altijd en overal bereikbaar op één nummer
o     Desktop delen
o     Real-time beschikbaarheidsinformatie – vast én mobiel
o     Vast-mobiel Integratie zonder app
24/7 Alarm
o     Direct inzicht en meldingen afhandelen via de 247Services app
o     Maandelijks opzegbaar
o     Werkt op élke IP-verbinding
o     Ook geschikt voor bestaande alarminstallatie
Pinnen
o     Gecertificeerde verbindingen met Equens/CCV
o     Werkt op élke IP-verbinding

Mocht u nog niet over een toekomst-vaste verbinding beschikken dan kunt u gebruik gaan maken van acties waardoor een overstap naar ADSL, VDSL of Fiber extra voordelig is. Voor de mogelijkheden kan u mailen naar info@aksi.nl

 

Molendrift kiest opnieuw voor AKSI

ICT is continu onderhevig aan veranderingen door: nieuwere slimmere ontwikkelingen, nieuwe wet en regelgeving, maar ook nieuwe inzichten.

Molendrift is ruim 5 jaar geleden een samenwerking met AKSI aan gegaan. Molendrift is daarbij voorzien van een nieuw serverpark en heeft AKSI de kantoorautomatisering van Molendrift ingericht middels het webplek concept. In de afgelopen 5 jaren, waarin veel veranderingen zijn geweest, hebben Molendrift en AKSI elkaars verwachtingen en werkwijzen kunnen proeven en daarnaast ook elkaars ontwikkelingen goed kunnen volgen.

De jeugdzorg is vanaf 2015 sterk aan verandering onderhevig. De transitie jeugdzorg, nu ruim 2 jaar in uitvoering, heeft veranderingen in de samenwerking met andere professionals in het zorg landschap te weeg gebracht. Zulke veranderingen kunnen een zware wissel trekken op de betrokken organisaties. Ook van Molendrift vraagt dit veel flexibiliteit en anticiperend vermogen. Michel Voorma, eindverantwoordelijk voor de gehele ICT omgeving binnen Molendrift, heeft in de regelmatig terugkerende overleggen eens aangegeven in AKSI een creatief en meedenkend ICT partner te hebben gevonden. In de roerige tijden die de Jeugdzorg de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is dat veelvuldig aan de kaak gesteld.

Het heeft geresulteerd in een nog hechtere samenwerking tussen Molendrift en AKSI automatisering. Een constructieve en open samenwerking! Een pragmatische houding, direct kunnen schakelen bij nieuwe ontwikkelingen binnen Molendrift, een vooruitziende blik als het gaat om schaalbaarheid van systemen en het altijd kunnen beantwoorden van de vernieuwde vraag in de ICT behoeften. We hebben nooit “Nee” hoeven verkopen.

Zo heeft Molendrift in de afgelopen jaren naast haar IT omgeving, bijvoorbeeld ook haar telefonie bij AKSI Automatisering ondergebracht. Een mooie en uiterst flexibele VoIP omgeving dat naadloos aansluit op het ambulante karakter van Molendrift.
Molendrift heeft haar vertrouwen uitgesproken door nog eens de komende 5 jaar haar ICT beheer onder te brengen bij AKSI automatisering. Wij zijn uiterst trots en blij dat onze inzet van de afgelopen jaren ook werkelijk heeft bijgedragen tot dit vertrouwen en resulteert in deze mooie duurzame samenwerking!

– Danny van Nieff, Sales & Marketing Manager

TOP