×

Hulp op afstand

1Windows? Klik hier!
2Apple? Klik hier!

Hebt u een probleem? Onze support afdeling staat voor u klaar. Ook horen we graag uw mening over onze diensten!

Openingstijden:

Ma 8:30 - 17:00
Di 8:30 - 17:00
Wo 8:30 - 17:00
Do 8:30 - 17:00
Vr 8:30 - 17:00

Nieuws

Pas op! Macrogevaar

In de software van Microsoft Office is het mogelijk om bepaalde handelingen te automatiseren in zogenaamde macro’s.

Deze macro’s worden de laatste tijd veelvuldig gebruikt voor virussen en spyware. Zo is ook bij AKSI recent geconstateerd dat er veel spamberichten in de omloop zijn waarin kwaadaardige software verstopt zit in bijlagen, meestal in de vorm van Word-bestanden (doc/docx) of Excel-bestanden (xls/xlsx). Afzenders kunnen phishing-adressen zijn zoals scanners, je collega en soms zelfs jijzelf. In het onderwerp staat dan bijvoorbeeld “A Scan From Xerox WorkCenter”. Als je geen Xerox-apparatuur in huis hebt kun je je voorstellen dat het geen zuivere koffie is.

 

Om die reden hebben wij onlangs de regels van de AKSI spamfilter aangescherpt. Dit houdt in dat e-mails die als bijlage een Office-document bevatten die is voorzien van macro’s, standaard worden geweigerd. Helaas is een melding richting verzender en/of ontvanger technisch niet mogelijk. Dit kan lastig zijn wanneer je even snel wat Office-documenten wilt uitwisselen waarin macro’s ingeschakeld staan. Je kunt dit oplossen door de macro’s uit te schakelen via Bestand -> Opties -> Vertrouwenscentrum -> Instellingen voor Vertrouwenscentrum -> Instellingen voor macro’s – > Alle macro’s uitschakelen. Als je het document vervolgens opslaat worden de macro’s ‘dichtgezet’ en de e-mails gewoon doorgelaten. In de gevallen dat het gaat om Office-documenten waarin macro’s juist noodzakelijk zijn, zal de uitwisseling hiervan via een alternatieve route moeten lopen, zij het via een ander e-mailadres of een bestandsuitwisselingsdienst.

Dit is Jorick!

Ik ben Jorick Benjamins, 19 jaar oud. Ik loop de komende 3 maand stage bij AKSI Automatisering. momenteel verblijf ik op een kamer in Groningen. Geboren in Lochem, en woonachtig in Vorden (Gelderland).

Tijdens mijn stage zal ik mij bezig houden met het maken van een self-service portal voor het aanmaken van servers en het AKSI-team ondersteunen met de standaardwerkzaamheden. Ik doe de opleiding Systeembeheerder Niveau 4 aan het Graafschap College die ik na mijn stage af ga ronden. Hierna wil ik nog HBO ICT gaan doen in Deventer.

 

Ik hoop dat ik mijn ICT kennis kan delen met AKSI Automatisering en er veel nieuwe dingen bij kan leren en ervaring op kan doen in het bedrijfsleven!

KPN heeft aangekondigd te gaan stoppen met de ondersteuning van diverse PSTN- en ISDN-diensten. Dit is het ideale moment om over te stappen op IP-diensten, zoals VoIP!

De ISDN-aansluitingen worden nu met name gebruikt voor traditionele telefonie, alarm- en pindiensten.

 

 

 

 

De diverse voordelen van IP-diensten zijn:

• Totaalcommunicatie: hosted telefonie & mobiel
o     Altijd en overal bereikbaar op één nummer
o     Desktop delen
o     Real-time beschikbaarheidsinformatie – vast én mobiel
o     Vast-mobiel Integratie zonder app
• 24/7 Alarm
o     Direct inzicht en meldingen afhandelen via de 247Services app
o     Maandelijks opzegbaar
o     Werkt op élke IP-verbinding
o     Ook geschikt voor bestaande alarminstallatie
• Pinnen
o     Gecertificeerde verbindingen met Equens/CCV
o     Werkt op élke IP-verbinding

Mocht u nog niet over een toekomst-vaste verbinding beschikken dan kunt u gebruik gaan maken van acties waardoor een overstap naar ADSL, VDSL of Fiber extra voordelig is. Voor de mogelijkheden kan u mailen naar info@aksi.nl

 

Molendrift kiest opnieuw voor AKSI

ICT is continu onderhevig aan veranderingen door: nieuwere slimmere ontwikkelingen, nieuwe wet en regelgeving, maar ook nieuwe inzichten.

Molendrift is ruim 5 jaar geleden een samenwerking met AKSI aan gegaan. Molendrift is daarbij voorzien van een nieuw serverpark en heeft AKSI de kantoorautomatisering van Molendrift ingericht middels het webplek concept. In de afgelopen 5 jaren, waarin veel veranderingen zijn geweest, hebben Molendrift en AKSI elkaars verwachtingen en werkwijzen kunnen proeven en daarnaast ook elkaars ontwikkelingen goed kunnen volgen.

De jeugdzorg is vanaf 2015 sterk aan verandering onderhevig. De transitie jeugdzorg, nu ruim 2 jaar in uitvoering, heeft veranderingen in de samenwerking met andere professionals in het zorg landschap te weeg gebracht. Zulke veranderingen kunnen een zware wissel trekken op de betrokken organisaties. Ook van Molendrift vraagt dit veel flexibiliteit en anticiperend vermogen. Michel Voorma, eindverantwoordelijk voor de gehele ICT omgeving binnen Molendrift, heeft in de regelmatig terugkerende overleggen eens aangegeven in AKSI een creatief en meedenkend ICT partner te hebben gevonden. In de roerige tijden die de Jeugdzorg de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is dat veelvuldig aan de kaak gesteld.

Het heeft geresulteerd in een nog hechtere samenwerking tussen Molendrift en AKSI automatisering. Een constructieve en open samenwerking! Een pragmatische houding, direct kunnen schakelen bij nieuwe ontwikkelingen binnen Molendrift, een vooruitziende blik als het gaat om schaalbaarheid van systemen en het altijd kunnen beantwoorden van de vernieuwde vraag in de ICT behoeften. We hebben nooit “Nee” hoeven verkopen.

Zo heeft Molendrift in de afgelopen jaren naast haar IT omgeving, bijvoorbeeld ook haar telefonie bij AKSI Automatisering ondergebracht. Een mooie en uiterst flexibele VoIP omgeving dat naadloos aansluit op het ambulante karakter van Molendrift.
Molendrift heeft haar vertrouwen uitgesproken door nog eens de komende 5 jaar haar ICT beheer onder te brengen bij AKSI automatisering. Wij zijn uiterst trots en blij dat onze inzet van de afgelopen jaren ook werkelijk heeft bijgedragen tot dit vertrouwen en resulteert in deze mooie duurzame samenwerking!

– Danny van Nieff, Sales & Marketing Manager

AKSI Sponsort GHHC Groningen Dames 1

Graag attenderen we u op onze nieuwe werkwijze om gebruikers aan of af te melden voor WebPlek, Health-IT, Aud-IT, WebPlek365 en E-mailonly.

 

Door het invullen van web-formulieren op www.aksi.nl/formulieren proberen we een verbeterde procedure te implementeren voor onze klanten, zodat alle benodigde informatie in 1 keer accuraat wordt aangeleverd. Hiermee proberen we op de servicedesk efficiënter te kunnen gaan werken!

Beveiliging is belangrijk, maar dat sommige mensen hondsdol worden van alle wachtwoorden die ze moeten onthouden is wel begrijpelijk. Met de enorme toename van webapplicaties, mobiele apps, e-mailaccounts, inlogportalen en dergelijke is het vaak niet te doen om alle wachtwoorden en toegangscodes uit je hoofd te leren. Vooral als je bedenkt dat ten aanzien van maximale veiligheid eigenlijk al je wachtwoorden ook nog eens van elkaar moeten verschillen én deze eens in de zoveel tijd moeten worden veranderd. Je kunt dan werken met ezelsbruggetjes voor jezelf maar ook die raken een keer op.

Een alternatief is het gebruik van een wachtwoord-manager zoals KeePass. Dit is een gratis applicatie die je op je pc of smartphone kunt installeren. De applicatie is beveiligd met één hoofdwachtwoord, en zodra je die hebt ingevuld heb je inzage in al je wachtwoorden. Deze zijn te ordenen per product of dienst, zodat je alles netjes op een rijtje hebt staan. Op die manier hoef je in feite nog maar 1 wachtwoord te onthouden voor al je accounts.

Er is ook scepticisme over KeePass, want áls een kwaadwillende het hoofdwachtwoord op wat voor manier dan ook weet te bemachtigen, heeft diegene ook meteen toegang tot alle wachtwoorden. Mocht je smartphone of tablet op straat komen te liggen dan zijn nog steeds al je wachtwoorden verborgen achter het hoofdwachtwoord, maar daar moet men natuurlijk niet achter komen.

Binnen AKSI wordt door medewerkers privé gebruik gemaakt van KeePass maar gebruiken wij het programma ook voor het beheren van wachtwoorden van klanten.
Mocht u geïnteresseerd zijn, vraag het ons gerust of download het via de onderstaande linkjes:

iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/keepass-touch/id966759076?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.keepass&hl=nl
Windows: http://keepass.info

– Wouter Goris, Field Engineer

Hyperconverged ScaleIO

Het is vanaf heden mogelijk om een hyperconverged ScaleIO infrastructuur af te nemen bij AKSI Automatisering.

Het gros van onze klanten kiest op dit moment voor een gecentraliseerde opslag met een backup. Op het moment dat de gecentraliseerde opslag uitvalt, moet dit met een backup worden teruggezet. Dit kost tijd. Tijd waarin u niet bij uw data kunt. Met een (hyper)converged ScaleIO is er sprake van drie dataopslagunits waardoor u, als er één uitvalt, ongestoord kunt verder werken. Zo’n oplossing is met name interessant voor grotere bedrijven die geen halve dag zonder hun data kunnen.

Dan is er nog verschil tussen een converged- en hyperconverged ScaleIO.

Kortgezegd biedt een hyperconverged ScaleIO ruimte, stroom en daarmee een kostenbesparing met zich mee ten opzichte van de standaard converged ScaleIO. Een directe koppeling tussen de opslag van uw data en de rekenkracht van de servers zorgt voor deze besparing.

Wilt u sparren met iemand over dit systeem? Neem dan contact op met Adwim Kalfsterman.

TOP